Ga naar de inhoud
Home » Blog » Geboorteplan sjabloon

Geboorteplan sjabloon

geboorteplan sjabloon

Download het geboorteplan sjabloon / bevalplan sjabloon onderaan deze pagina.

Weg met het klassieke bevalplan! Pak de regie over jouw bevalling door stapsgewijs dit geboorteplan sjabloon in te vullen.

Een klassiek geboorteplan is min of meer een lijstje met do’s & don’ts voor zorgverleners tijdens de bevalling. Wat als je daar nou meer uit kan halen? In dit e-book voor het geboorteplan sjabloon gaan we daar verder op in.

Wist je dat het voor mensen helemaal niet zo erg is om pijnlijke of ongemakkelijk dingen te voelen, zolang ze zich ondersteund voelen? De meest vervelende gebeurtenissen kunnen dan toch als positief worden ervaren. Dat geldt ook voor bevallingen en geloof het of niet, maar daar kun je zelf de regie over nemen

Een geboorteplan is een communicatiemiddel.

“Het belangrijkste in communicatie is te
horen wat niet gezegd wordt”.

Peter. F. Drucker

Niemand kan voorspellen hoe een bevalling kan verlopen en jij bent baas over jouw lichaam. Dat betekent zoveel als dat er gegarandeerd kan worden dat er onverwachte dingen zullen gebeuren en dat jij daar de regie over kunt nemen. Hoe je dat doet is aan jou. Ben jij het type dat beter gaat op niet weten wat er allemaal kan gebeuren en dus ‘fout’ kan gaan en voel je daarbij veel vertrouwen in het zorgpersoneel? Misschien ga jij juist goed op van te voren allemaal weten welke opties er zijn qua proces en pijnstilling en interventies? Of wil je graag vertrouwen op de wijsheid van jouw lichaam en de natuur zijn werk laten doen? Wat jouw doelstelling ook is; regie pakken kan altijd.

De sleutel voor regie is: communicatie! Schrijf daarom in je beval plan wat jouw doel is voor de bevalling, op welke manier je dat graag wil bereiken, waarom dat belangrijk voor je is en vooral hoe jij de regie wil behouden. Ik heb regelmatig met cliënten in het beval plan gezet dat eigen regie belangrijk voor ze is. Dat is echt helemaal geen gekke toevoeging. Bespreek ook alvast met je (beval)partner welke verdeling tussen jullie handig gaat zijn als het gaat om regie. 

Voor zorgverleners is het fijn om een beval plan te hebben dat niet langer is dan 1 A4tje. Download hieronder het e-book inclusief geboorteplan sjabloon om deze tips toe te passen.

Tadaaaaa!

Een gevoel, daar begint het. Je voelt dat je graag in bad wil bevallen,.. of juist niet. Je voelt dat je thuis of in het ziekenhuis jullie kindje wil verwelkomen. Dat telt het voor alles wat jij in je geboorteplan zet. Jij voelt en weet wat beste is. Dat past bij jou en dat is waarom het werkt. Communiceren daarover betekent dat de regie neemt over jouw beval ervaring.

De nummer 1 reden waarom cliënten mij als doula inschakelen is omdat tijdens een vorige bevalling dingen niet zijn gegaan zoals hadden gewild of bedacht. En dat is dan enigszins een understatement. Als ik mensen dan uitleg hoe het hormonale proces van een natuurlijke bevalling eruit ziet, weten ze altijd precies aan te geven: Daar ging het bij mij mis.

Daarom is mijn grootste tip altijd: Zorg dat de communicatie tussen jou en jouw (beval) partner en ook met de zorgverleners op orde is en zorg voor (wat voor jou geldt als) een ontspannen sfeer. Een goed geboorteplan voorziet daarin.

In dit e-book inclusief geboorteplan sjabloon werk je in vijf stappen toe naar wat ik een geboorteblauwdruk noem. Het is namelijk meer een blauwdruk over hoe je wil dat de dingen gaan dat dat het daadwerkelijk een plan is én hiermee heb je een document die toepasbaar is in elke beval-situatie.

Wil je mijn geboorteplan sjabloon ontvangen? Vul dan hieronder je naam en email in en je ontvangt hem in je mail!

.

Ook lezen: 13 tips voor een positief en fijn beval proces.

Meer MaJansen/Marleen:
Readings & healings
Babyfluisteraar
Zwanger/e-book
Samenwerken
Over mij

Volg me op instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *