Ga naar de inhoud
Home » Blog » Een verliesgeboorte of miskraam spiritueel gezien

Een verliesgeboorte of miskraam spiritueel gezien

Er zijn vrouwen die zichzelf of hun lichaam de schuld geven wanneer zwanger worden of blijven niet lukt. Is dat wel terecht? Als je het mij vraagt is dat natuurlijk nooit terecht, maar een gevoel dat zo sterk is laat zich niet zomaar uit de weg slaan. Het komt altijd ergens vandaan (het onderbewuste) en heeft er meer aan om er ruimte voor te maken dan iemand die zegt: is niet zo. Dat gezegd hebbende is er toch ook wat meer te zeggen over een miskraam spiritueel gezien:

Ik mocht een tijdje terug een reading doen voor een mama die met negen weken zwangerschap haar kindje verloor. Mama noemde het geen miskraam, maar een verliesgeboorte. Wat een naar woord is het ook eigenlijk: mis-kraam. Alsof er wat mis met je is en dat is precies waarom ik voel dat deze blog geschreven mag worden. Een miskraam kan spiritueel zijn. Deze mama wilde graag een reading voor de ziel die haar lichaam verlaten had. De vraag was of ik contact kon maken met de ziel en er was natuurlijk een ‘heb ik iets verkeerds gedaan’? vraag. ‘Waarom ben je niet gebleven’?, ‘gaat het wel goed met je’? en ‘jongetje of meisje? waren ook vragen die door haar hoofd heen gingen.

Miskraam spiritueel, de reading:

Toen ik vroeg om contact met deze ziel kwam er een volwassen man door, ouder dan je zou verwachten. Hij maakte zich kenbaar als de vader van de mama die om deze reading vroeg. Hij vertelde me het volgende:

Het gaat heel goed met de ziel. Op dit moment is die aan het herstellen van de reis heen en terug. In zo’n korte periode vergt dat heel wat“. Ikzelf bevond me ineens in een warme overvloedige lichte helende grot met daarin een cocon ter genezing en heling. Ik mocht het even mee beleven, die overvloedigheid en heling. Het voelde licht en liefdevol en zorgzaam. De opa ging verder: hij mocht doorgeven dat de ziel er zelf voor gekozen had om terug te gaan. Het was niet het juiste moment om te blijven.

Wanneer je in vertrouwen leeft dat de dingen gebeuren zoals ze doen vóór jou (en niet door jou), kunnen dit soort momenten magisch en helend zijn. Zo ook voor de mama in kwestie. Deze boodschap deed zoveel voor haar. Ik kreeg dezelfde dag nog een foto binnen van een klein altaartje dat ze had gemaakt met daarop een foto van haar vader en de echo foto van het kindje naast elkaar. Blijkbaar was haar vader niet al te lang geleden overleden en even wat van hem te horen in combinatie met de wetenschap dat haar kindje bij hem is, dat het met beiden goed gaat en dat zij niks had fout gedaan maar dat het de keuze was van het kind was voor haar oorverdovend troostend.

Even dippen..

De ervaringen die ik heb gehad in mij praktijk met zielen die kwamen en weer gingen geven weer hoe er op zielsniveau honderdduizend verschillende redenen kunnen zijn voor ze om te doen wat ze doen én niet al te onbelangrijk; dat onze belevingswereld daar niet op aansluit. Met andere woorden: wij kunnen het niet bedenken en voorstellen wat voor soorten zielen en entiteiten er willen incarneren, laat staan waarom. Daar worden beslissingen gemaakt op goddelijk niveau. Eigenlijk hoeven we er helemaal niet aan te twijfelen dat dat goed is wat daar gebeurt, maar dat is dan weer vanaf ons aardse bestaan en vooral in het gevoel heel anders.

Om je toch een ander perspectief te geven som ik hieronder een paar voorbeelden uit mijn praktijk waarom een miskraam spiritueel gezien kan gebeuren:

  • De ziel wil even dippen:
    Met zijn tenen in het water als het ware. Dit kan zijn als het een ziel is die nog niet zo vaak is gereïncarneerd en zichzelf bekend wil maken met het reïncarnatie proces. Hoe het voelt om al verbonden te zijn. Hoe spannend het dan is om de sprong te maken. Hoe de reis door de tunnel (glijbaan) is. Hoe het voelt om in een bevruchte cel te zitten. Dat kan op zich al heel wat zijn om te ervaren. Misschien is het wel een ziel die uit een hyve-mind bestaan komt en nu wil ervaren hoe het afscheidend leven is. Misschien is het een ziel die in stappen bij je wil komen om welke reden dan ook en dan eerst één of meerdere keren komt dippen. -> Je ziet het. Alleen hier al kunnen er talloze redenen zijn.
  • De ziel wil zich verbinden met iets in jouw/jullie systeem:
    Met systeem bedoel ik: jouw transgenerationele / voorouderlijke systeem dat in je onderbewustzijn aanwezig is + jouw vorig leven systeem (op aarde of ergens anders) + je fysieke en energetische DNA; jouw quantum blauwdruk als het ware. Misschien zit er iets in jouw systeem dat zo’n ziel nodig heeft om zijn weg verder te vervolgen. Door samen te smelten maakt een ziel dit zich eigen. -> Als je het zo bekijkt is dit eigenlijks iets heel moois. Zielen die dit doen noemen we ook wel hybride kinderen. Vaak krijg jij dan ook iets mee van hun wat jou weer verder brengt.
  • De ziel wil jou helpen:
    Zoals je in de alinea hierboven las hebben we allemaal een heel systeem in ons onderbewustzijn met patronen en overtuigingen die ons (of onze voorouders) om enig moment in het leven hebben geholpen maar die ons nu niet meer dienen. Dit zijn patronen die we vanaf voor de geboorte meekrijgen van onze ouders icm met karma uit vorig levens (als je die hebt meegenomen) waarvan we meer dan de helft van de tijd niet eens weten dat we ze hebben, laat staan er last van hebben. Een ziel kan even komen om zoiets dat in jouw onderbewustzijn leeft aan te raken en jou te helpen het bewust te maken.

To my children, I’m sorry for the unhealed parts of me that in turn hurt you. It was never my lack of love for you. Only a lack of love for myself.

– Teresa Shanti

Let’s turn this quote into a self love quote 😉

To my children, I’m sorry for the unhealed parts of me that in turn hurt you. It was never my lack of love for you. I just didn’t know of all of them and there wasn’t enough time before you came and that’s okay because this is a collective healing journey as well as a personal one and thank you for helping us and me. As a team we can do so much

– Mijn correctie op deze quote 😉

Zacht voor jezelf

Eén van de patronen die misschien wel bewust gemaakt mag worden voor jezelf is wellicht precies dat veroordelende waar ik het in het begin van dit artikel over had. Hoge verwachtingen hebben van jezelf, perfectionistisch zijn, alles moeten kunnen, go go go, hard voor jezelf zijn, schuldig zijn.. Als je er over nadenkt, zijn dat dan aspecten die je jouw kinderen toewenst?

En.. ooh nee, voor je nu denkt: zelfs dat kan ik niet goed doen! Lief zijn voor mezelf. Nee, lieve mevrouw die dit leest. Dit is ingewikkelder dan je denkt. Als je namelijk had geweten hoe je het anders zou moeten doen (ik blijf dit zeggen hoor) dan had je het allang gedaan. Dat is waar je onderbewustzijn je echt een beetje naait. Je weet het niet. Een schuldgevoel is vaak een onbewust onverwerkt trauma waarbij er een grote kans is dat jij het gevoel kreeg dat jouw wensen, behoeften, verlangens en emoties er niet mochten zijn. In dat geval gaat de uitdaging naar het vergeven van de mensen die je hebben geleerd (waarschijnlijk ook onbewust) dat het zo werkt en naar het toewerken van het toelaten, omarmen en accepteren van jouw wensen, behoeften en emoties. Hoe gek ze ook lijken. Jezelf toestemming geven dat ze er mogen zijn is de wereld. En vrijheid.

Voorbeeldje:
Ik heb zo lang als ik me herinner het gevoel gehad dat er wat mis met mij was. Tot ik na een lange periode van trauma verwerking een Ayahuasca ceremonie deed waarin duidelijk werd dat er energetisch een implantaat bij me was geplaatst die mijn energie begrensde. Alles viel ineens op z’n plek. Alleen heb ik wel de gevolgen van dat gevoel ‘dat er wat mis met me was’ beleefd, tijdens mijn jeugd vooral. Daar kwam perfectionisme bij mij vandaan en de drang om dingen goed te doen. Gevoelsmatig zou er dan niks meer mis met me zijn nl. Zo zie je dat er werkelijk van alles onder.. tja.. nog weer van alles kan liggen. Niks is absoluut.

We gaan een ander tijdperk in. Een tijdperk waar dualiteit en polariteit overstegen worden. Waarbij we gaan resoneren met het feit dat het niet alleen maar goed of fout, het een of het ander is, maar dat alles tegelijk en naast elkaar kan bestaan. Ben je in geboren in de aanloop hiervan, dan is er gekozen een transitie periode waarin veel patronen en programmeringen veranderd worden. Dat betekent én voor jou op zielsniveau een kans om te verwerken, helen en te groeien én dat de energie daar nu perfect voor is. We worden allemaal uitgedaagd om te ‘level uppen’. Een miskraam spiritueel gezien kan je daar dus bij helpen. Leef je al in vertrouwen, overgave en overvloed, dan weet je dit waarschijnlijk al.

Wil je graag een glimp van hoe het werkt in het hiernamaals dan kan het boek ‘Emed en zijn leven aan gener zijde‘ heel inzichtelijk zijn.

Namaste iedereen!

Nooit meer alleen
Wist je dat de cellen van de baby door de navelstreng naar de moeder reizen en daar de rest van het leven van de moeder blijven zitten? Dit het microchimerisme en de cellen kunnen de moeder altijd blijven helpen met genezing van het lichaam waar nodig.

Je las ‘Miskraam spiritueel’ op majansen.nl

Volg me op instagram

Meest recente berichten: 

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *