Ga naar de inhoud
Home » Blog » Moederwond

Moederwond

Moederwond ~ in het begin van ons leven, in de baarmoeder, krijgen we alles van onze moeder mee. We worden klaargestoomd voor het leven buiten de baarmoeder en dat betekent dat we niet alleen positieve maar ook negatieve (transgenerationele) dingen meekrijgen.

Dat negatieve – dat is de moederwond en afgelopen vrijdag kwam die van mij en mijn vrouwenlijn omhoog. 

Ik wist dat het een keer zou komen, want als ik met innerlijk werk bezig was en het ging over kijken naar m’n moeder of kijken naar de transgenerationele stroom / voeding in de baarmoeder dan werd ik daar boos van en wilde ik er nog niet naar toe, maar nu het kwam kon ik er ook niet meer omheen.. inclusief magische synchroniteiten 🥰

If you want to change the world, go home and love your family.

— Mother Teresa

Ik had een afspraak met een psychosomatisch oefentherapeut die ook gespecialiseerd is in geboortepsychologie. Ik mocht me melden bij een fysiotherapie praktijk die gevestigd is onder de flat waar ik verwekt ben! Toen wist ik al.. :”oh boy! Dat wordt iets dieps en iets met mijn moeder/vrouwenlijn 😅”

Waar ik was verwekt..

Tot mijn verbazing zat de therapeut in een kamer precies onder de flat waar mijn ouders woonden toen zij zwanger van mij waren. Aan het einde van het gesprek kwamen we op op het volgende stuk: “maar ik heb zo hard gewerkt de laatste tijd, en dan ga ik weer ‘onderuit’.. omg dit gaat nooit meer weg!” – Dat laatste was een gevoel dat me emotioneerde en ik maar al te goed kende. 2,5 jaar geleden had ik een opstelling met vloer ankers gedaan bij de fantastische Jeannette Sjardijn, waarbij de 5 weken oude (in de baarmoeder) ik maar moeilijk naar mijn moeder kon kijken. Wanneer ik nl. tijdens deze opstelling naar haar keek zag ik allemaal transgenerationele shit naar mij toe komen en ik voelde daarbij: “omg.. dit gaat nooit meer weg”. Ik had dus ervaren dat ik op vroege leeftijd al een soort overzicht had van wat dit met me zou doen. Destijds vond ik het nogal een inzicht. Nu echter, gebeurde er dit:

“Is dit wel van jou”? Vroeg de therapeut?

“Jaaa”, zei ik, want ik voelde het, maarrr 

“Neeeeeee”, kwam er vanuit een diep onderbuik gevoel! 

🙀🙀 

Ik had toch altijd gedacht dat dit van mij was.., maar nu: YES!!!! Wat een opluchting! Hier kan ik iets mee! Terug geven die hap, via een ritueel. De therapeut zei nog: “toen kon je er geen nee tegen zeggen, maar nu wel, je kunt het terug geven”. Dat weet ik natuurlijk, omdat ik het ook wel eens tegen mensen zeggen, maar het was zo fijn om voor mezelf te horen! Oh men, wat was ik blij. Dit gaf perspectief! En had ik nou net die week tijdens een NEI sessie met de geweldige Marijke van Mijnkindenik twee dingen toegevoegd aan mijn systeem:
De kracht om nee te zeggen en de kracht om weg te lopen. Nou hoppa, meteen in werking gezet!

And cracked open I was

Cracked open

Onderweg terug stopte ik even bij de supermarkt en daar.. vlogen de synchroniteiten me om het hoofd: 

Ik keek even op Instagram en het eerste dat ik zag was: “Zuiver en heel jouw vrouwenlijn“, een post van collega Manon van Nova coaching over de moederwond, daarna keek ik even naar rechts en ik zweerde dat ik m’n oma uit de winkel zag komen (oma leeft helemaal niet meer) en toen ik in de winkel liep kwam dit liedje erop:

I’m walking away from everything I had.
I need a room with new colours.
And there was a time – where I didn’t mind
Living the live of others 

Are you loving the pain. Loving the pain.
And every day, every day, I try to move on
Whatever it was, whatever is was 
There is nothing now
You’ve changed 
New age 

Nou.. mind-blowing synchroniteiten vond ik.. en ik wist meteen: er is meer terug te geven dan alleen dit stuk van vandaag, mijn moederwond is open.

Open moederwond

Dus ik heb het hele weekend ervoor gezeten. Alles wat er op kwam mocht er zijn. Ik kreeg een soort herinneringen binnen, niet van mij maar van de vrouwen voor mij. Er was ook veel misselijkheid – van mijn eigen systeem; omdat ik deze shit niet wil – maar ook van het transgenerationele systeem. Er zat daar vanalles bij en het ging het generaties terug, tot in de periode van de heksen verbrandingen voelde ik het, waarschijnlijk nog wel langer. Misbruik; seksueel, fysiek, mentaal, angst – oh wat een angst, levensangst; voor jezelf en voor je kinderen, angst om ontdekt te worden, eigenlijk een algeheel gevoel van onveiligheid dat nooit over is gegaan (dit houdt nooit op – zie je hem?)

Eaar ook andere dingen: pijn, jaloezie, boosheid, afgunst, je integriteit laten gaan.. eigenhandig meedoen aan al dat leed van hierboven want anders… 

I mean girlsssss in die vrouwenlijn: that wasn’t pretty! Sowieso. Je kunt nu misschien denken; ja maar wij weten niet wat we zouden doen in zo’n situatie, maar dat weten we wel hè. Die informatie zit in ons en tenzij we deze moederwond helen en bewust maken, zouden we allemaal weer hetzelfde doen. Met inzicht kun je andere keuzes maken. ❤️ 

It’s not mine to carry

cyclebreaker

Het mooiste aan dit alles: Het is niet van mij. Het is niet aan mij om dit te dragen. Ik mag het allemaal terug geven. En dat doe ik. Voor mij betekent dat een ritueel, ofwel met de biotensor, ofwel ik schrijf op een papiertje wat ik wil terug geven en ik verbrand het papiertje. Dat lucht ook echt op moet ik zeggen!

Ik heb dit weekend allemaal coole dromen gehad over een superkracht die ik had waarmee ik alien invaders die via een gang binnen kwamen met mijn onzichtbare superkracht kon laten verdwijnen. Over een vriendin van m’n moeder die volgens haar nog niet met pensioen kon, en hoppa dat ik dat even regelde. Over mijn oma die lag te rusten in de verkeerde kamer. Ook zijn zag ik de overgrootmoeders en grootmoeders die ik heb gekend bij me zijn en (ik word weer emotioneel terwijl ik dit schrijf) goedkeurend naar me knikken, zo van: “Goed zo kind, ja.. jij bent de cyclebreaker. Wat zijn we trots”.


Meer MaJansen/Marleen:
Readings & healings
Babyfluisteraar
Zwanger/e-book
Samenwerken
Over mij

Volg me op instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *