Ga naar de inhoud

Over Marleen

Leuk dat je hier bent. Ik ben Marleen Annet Jansen, vandaar dat mijn praktijk MA Jansen heet. Ik ben mijn praktijk begonnen als zelfstandig doula (geboortecoach) en 1000-dagen-coach.  Inmiddels ben ik doorgegroeid naar energetisch somatisch therapeut, waarnaast ik ook training geef en evenementen organiseer in hetzelfde werkveld.

De zwangerschappen en baby’tjes passen daar nog steeds in en tijdens de consulten die ik geef gaan we ook vaak eerst terug naar het prille begin. Om deze redenen noem ik de praktijk nu: MaJansen | (b)earth & beyond. De cyclussen die we allemaal doorgaan van geboorte en einde blijven een bijzonder plekje in mijn hart houden

Hoe ben ik begonnen

Mijn reis als zelfstandige begon in 2018. Ik had een goeie baan als coachend leidinggevende en manager. Hoewel ik dat werk al zeven jaar met plezier deed, vroeg ik me soms af of ik wel op de juiste plek zat. Tot ik ziek thuis kwam te zitten..

Plaatjesschieten - earth, energy & soundbath-53
Doula Marleen Jansen 1000 dagen coach

De spanningsklachten waarmee het begon gingen over in onverklaarbare (paniek) aanvallen.Tijdens die aanvallen kwamen er allerlei beelden en emoties in me omhoog die ik niet helemaal kon plaatsen. Later bleek dat ik last had van een vorm van Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) en in mijn geval had ik geen actieve herinnering aan de trauma’s.

Mijn brein had mij in het verleden beschermd en de herinneringen in het onderbewuste gestopt. Nu op mijn vierendertigste kwamen ze naar boven. De aanvallen die ik had bleken herbelevingen van de traumatische gebeurtenissen en niet alleen van gebeurtenissen in dit leven..

Naar binnen en verder

Met de juiste hulpverlener ben ik toen mijn innerlijke ik, mijn onderbewustzijn ingedoken, waar ik erachter kwam dat er nog veel meer leefde en heel te maken was dan ik wist. Ik kwam eerst uit bij mijn puberjaren en al snel ging het verder terug naar mijn vroege jeugd, geboorte, moederbuik periode en andere levens. Ik heb vier jaar gewerkt aan het verwerken van die trauma’s, met verreikende gevolgen in mijn leven. Baan weg, relatie uit, vriendschappen verdwenen. 

Ik herbeleefde o.a. mijn eigen geboorte, moederbuik, transgenerationele (trauma’s) en karmische gebeurtenissen. Met themas die de revue passeerden als: machteloosheid, vrouwelijkheid en seksueel trauma. Ik leerde dat de emoties die ik voelde bestaansrecht hadden en de weg leidden van het onderbewustzijn naar mijn bewustzijn. 

boek 1000 dagen coach Marleen Jansen

Proefondervindelijk

Ik leerde ook dat het vrijmaken van dat onderbewuste direct gekoppeld is aan de lichamelijke klachten die ik (eigenlijk al jaren) ervaarde. Ik merkte dat het werkte wat ik deed, dus ik ging verder op reis in mijzelf. Ik kwam ook positieve dingen tegen, die ik was kwijtgeraakt.. Bijvoorbeeld mijn liefde voor geboortes, die ik al voelde toen mijn kleine broertje werd geboren, dus ik ging in opleiding tot doula. In mijn tijd als doula heb ik verschillende aspecten van mijn eigen geboorte trauma zien langskomen en op die manier de geschiedenis mogen herschrijven. 

Zodoende heb ik aan den lijve ondervonden dat hele vroege jeugd gebeurtenissen, maar ook transgenerationele, karmische en collectieve gebeurtenissen mijn leven nog regelmatig beïnvloeden. Zowel positief als negatief. Ik vond dit zo onmeunig interessant en had er alle baat bij kennis te verzamelen, want het hielp me mijn gevoelens te begrijpen. Het verbinden van die puntjes droeg enorm bij aan het verwerken van mijn trauma’s. Ik heb dus voor mijn eigen proces uitgebreid research gedaan naar ‘hoe dit allemaal werkt’. Zowel in de literatuur, opleidingen, masterclasses, workshops als proefondervindelijk. 

Energetisch lichaamswerk

En dat laatste, dat zelf voelen, ervaren, weten -> dat is voor mij het allerbelangrijkste. Wetenschap kan zichzelf soms tegenspreken, maar dat wat je van binnen voelt is altijd raak. En dat is wat mij betreft de sleutel als het gaat om energetisch lichaamswerk, want wat ik in het hele verhaal hierboven nog niet heb verklapt is dat ik als kind al ‘anders’ was. Ik voelde, hoorde, wist, en zag meer dan de mensen om mij heen. Ik was een nieuwetijds kind in een ‘verkeerde’ tijd. Natuurlijk kwam ik erachter dat dit allemaal de bedoeling was en dat mijn reis tot nu toe me zover heeft gebracht dat ik kan doen wat het me het meest verblijd. 

Ik ben vanaf de pubertijd al spiritueel beoefenaar geweest en dat behoefde voor mij geen grote klok. Het was genoeg zo, voor mezelf. Tot ik doula werd en ik natuurlijk alleen maar spirituele klanten aantrok. Mijn klanten en hun baby’s waren mijn grootste leermeesters en hielpen mij die grens over. Ik begon readingen en healingen te combineren met mijn kennis en zo ontwikkelde ik op die manier mijn eigen methode: energetisch somatische therapie. Tijdens dat ontwikkel proces wist ik ook al dat ik andere mensen deze vorm van therapie zou aanleren en wat leuk vind ik het om dat te doen! 

Elke dag geniet ik van mijn kleine imperium en hoop ik mensen te brengen precies wat zij nodig hebben, zoals ze ook altijd voor mij doen. 
Zijn er momenten dat ik ook nog weer even de diepte in ga en me rot voel? Natuurlijk! Ik ben MENS 🙂 en ontwaken is niet makkelijk, maar wij kunnen ‘niet makkelijk’.

Ben je nieuwsgierig of heb je een vraag over mijn verhaal? 

Marleen Jansen spiritueel mentor
Majansen energetisch lichaamswerk