Meteen naar de inhoud

Bevallingscoach (doula) en zwangerschapscursus in Twente

Bevallingscoach/doula & beval cursus

Als je een kindje krijgt wil je het liefst de wereld geven aan je nieuwe en allerliefste gezinslid. Door je voor te bereiden op de bevalling of extra support tijdens de geboorte help je jezelf en jouw kindje aan een goede gezamenlijke start. Als bevallingscoach, ook wel doula genoemd, help ik je graag door jou en je gezin in dit proces te ondersteunen. Daarom bied ik zwangeren en hun partners op verschillende manieren support tijdens de zwangerschap en, als je dat wil, ook tijdens de bevalling.

Waar de verloskundige zich voornamelijk bezig houdt met het medische gedeelte, richt ik mij als doula op het mentale aspect en de voorbereiding op de bevalling.

Doula traject (2)
Doula Marleen

Hoe kun je je goed voorbereiden op de bevalling? 

Een vraag die niet zonder reden vaak gesteld wordt. Hoe een bevalling verloopt is niet te voorspellen. Of je nou voor het eerst een kindje krijgt of je al eerdere (moeilijke) bevallingen hebt gehad. Het onzekere kan (onbewuste) onrust teweeg brengen. En juist dat laatste kan ervoor zorgen dat de bevalling zwaarder wordt. 

Waar dat mee te maken heeft? Een drietal hormonen; oxytocine, endorfine en adrenaline.

De bevallingscoach/doula benadering

Deze drie hormonen hebben elk een eigen taak en werken het beste onder bepaalde omstandigheden. Iets waar we tijdens de voorbereiding volop mee aan de slag gaan. Zo gaan we onder andere samen kijken naar wat voor jou een veilige omgeving betekent. Wat zijn jouw mentale triggers? Hoe reageer je als alles anders gaat dan verwacht? En wat kan jouw partner voor je doen?

Door dit te voor te bereiden kun jij vol vertrouwen uit kijken naar de bevalling en de komst van de kleine.

review


Review van een papa - "In het begin had ik nooit van een doula gehoord. Nadat ik informatie had ik gewonnen had ik eerst beetje twijfels maar na een gesprek waren die twijfels weg genomen. Als aanstaande ouders hadden we geen ervaring en mijn vriendin vond het allemaal erg spannend. We wisten niet wat op ons pad zou komen. Voorafgaand aan de bevalling hebben we gesprekken gehad met Marleen en zij kon ons een stuk geruster stellen en vertellen wat ons eventueel te wachten zou staan. Ze kon de stress bij ons verlagen. Op de dag van de bevalling was ze aanwezig en het was een zegen om haar bij ons te hebben. Ze is aanwezig maar tegelijk ook kalm op de achtergrond zodat de ouders centraal staan. Als aanstaande vader heb je wel gehoord over hoe je moet helpen maar in werkelijkheid loopt het toch allemaal anders. Marleen kon mij op zulke momenten goed bijsturen. Ze stuurde op zo'n manier aan dat ik mijn vriendin beter kon ondersteunen tijdens weeën. Dat gaf ons een betere band. Al met al heeft het er toe geleid dat de bevalling ontzettend goed is verlopen omdat Marleen veel rust heeft kunnen brengen. Marleen is een echte aanrader"!!
Peter
Nu papa van een tweeling

Welk DOULA pakket past bij jou?

zwangerschapscursus

Wat is het natuurlijke proces van een bevalling en hoe kun jij daar invloed op hebben? Tijdens deze bevalcursus zoomen we daar op in. Persoonlijk en kleinschalig geef ik de cursus in een dagdeel. Dat kan online òf live in Enschede met plek voor drie stellen.

Klik hier voor meer info

247,-

doula VIP

Een alles-in-1 pakket zodat jij met vertrouwen uit kunt kijken naar de bevalling. Zo gaan we uitgebreid aan de slag met een optimale voorbereiding en mag je me bellen met al je zorgen of vragen. Vanaf zwangerschaps week 37 ben ik dan 24/7 beschikbaar en heb je gedurende de bevalling mij als vertrouwd gezicht naast je. 

Vraag me naar de betalingsmogelijkheden 🙂 of de tarieven voor last-minute bevalsupport.

1477,-

doula DIY

Ideaal wanneer je geen behoefte hebt aan continu begeleiding tijdens de bevalling maar er wel graag vol vertrouwen en voorbereid aan wil beginnen én extra support fijn vindt tijdens de zwangerschap. Ook hier mag je me namelijk altijd bellen en hier is het voordeel dat dit ook online kan!

597,-

Veelgestelde vragen

Sommige zorgverzekeraars vergoeden een (deel van een) doula traject of een zwangerschapscursus. Vraag me naar de mogelijkheden.

Waar een verloskundige medisch en fysiek zorgt dat alles goed gaat, richt een doula zich op het mentale deel van een bevalling. Een doula is dus een aanvulling op het geboorte team. 

Bij een verloskundigen praktijk of in het ziekenhuis weet je van te voren niet welke verloskundige of gynaecoloog er bij de bevalling zal zijn. Ook gaat de verloskundige vaak nog even weg tijdens de bevalling. In het ziekenhuis gebeurt dit vaker dan thuis.

Beiden is bij een doula niet het geval. Je leert de doula al goed leren kennen tijdens de voorbereiding, er is dan een band opgebouwd en de doula blijft gedurende de hele bevalling bij jullie. Eén vertrouwd gezicht aan je zijde tot nadat het kindje is geboren en de doula zeker weet dat het goed met jullie gaat.

Het is een soort geboorteplan plus. In het geboorte DNA noteren we al jouw wensen en bijzonderheden (fysiek en mentaal) rondom de geboorte, die we tijdens de voorbereiding helder maken. Met het geboorte DNA is iedereen volledig op de hoogte en kunnen jouw zorgverleners zo goed mogelijk rekening houden met wat voor jou werkt. 

Het beeld van geboorte voorbereiden en zwangerschapscursus is vaak dat yoga-achtige waarbij de man achter de vrouw moet zitten mee puffen. Dat gaan wij absoluut niet doen! Deze voorbereiding is heel geschikt voor mannen, de uitleg is concreet en je krijgt praktische handvaten. 

Een aantal reacties van mannen: 

“Logisch verhaal, makkelijk te volgen. Ik was bang dat we zweverig zouden gaan doen, maar niks was minder waar “

“Had ik dit maar eerder geweten! Ik kan zoveel meer doen dan er alleen maar bijzitten” (eerdere bevallingen gehad)

Would you like some doula support in Twente in English? That is not gonna be any problem. If english is your mother language or you speak another foreign language but can manage in english? I will receive you with open arms. 

Ik werk vanuit Enschede. Dat betekent voor het DOULA VIP pakket dat het handig is om binnen een straal van ongeveer 30 minuten rijden te wonen (of bevallen). Op deze manier kan ik een aanrijtijd garanderen van 60 minuten zodra de bevalling begint.

Ongeveer van Winterswijk, tot Rijssen en Deventer tot Hardenberg en Tubbergen of zelfs over de grens richting Duitsland rijd ik dus prima naar je toe. 

Wil jij mij super graag als doula maar woon je verder weg? Dan heb ik meer tijd nodig om bij je te komen als de bevalling begint. Als jij/jullie daarvoor openstaan kunnen we daar afspraken over maken.

Andere afspraken houd ik in de praktijk in Enschede of online. Wil je graag thuis bevallen dan kom ik graag minstens 1x al van te voren bij je thuis. 

NB, voor de overtijdbehandeling kom ik graag bij je thuis. Ook daar rijd ik voor ongeveer 30 minuten. 

Heb je nog een andere vraag of wil je meer weten over Majansen neem dan contact met mij op.