Doula Traject

Doula Traject

Als doula ondersteun ik zwangeren en hun partners tijdens de zwangerschap en eventueel tijdens de bevalling. 

Waar de verloskundige zich voornamelijk bezighoudt met het medische gedeelte, richt ik mij als doula op het mentale aspect en de voorbereiding op de bevalling.

Doula traject (2)
Doula Marleen

Hoe kun je je goed voorbereiden op de bevalling? Een vraag die niet zonder reden vaak gesteld wordt. Onzeker wat er precies komen gaat of eerdere moeilijke bevallingen kunnen voor onrust zorgen. En juist dit laatste kan ervoor zorgen dat de bevalling zwaarder kan worden. Waar dat mee te maken heeft? Een drietal hormonen; oxytocine, endorfine en adrenaline.

De voorbereiding

Deze drie hormonen hebben elk een eigen taak en werken het beste onder bepaalde omstandigheden. Iets waar we tijdens de voorbereiding volop mee aan de slag gaan. Zo gaan we onder andere samen kijken naar wat voor jou een veilige omgeving betekent. Wat zijn jouw mentale triggers? Hoe reageer je als alles anders gaat dan verwacht? En wat kan jouw partner voor je doen?

review

“Mijn vrouw Kim wilde graag een doula bij de bevalling. Voor mij was dat niet zo nodig, maar ik snapte wel dat mijn vrouw dat fijn vond. Marleen geeft verhelderend uitleg over het beval proces. Het werd daardoor iets concreter wat mijn rol zou zijn en wat ik kon verwachten. Achteraf ben ik erg blij en dankbaar dat Marleen erbij was. De bevalling kwam onverwacht te vroeg en er kwam heel veel op ons af. Ik vond het allemaal best heftig en het was daarom fijn om een vast en bekend gezicht naast je te hebben”.
Tony

Welk DOULA pakket past bij jou?

doula cursus

Wat is het natuurlijke proces van een bevalling en hoe kun jij daar invloed op hebben? Dat gaan we behandelen tijdens de doula cursus. Deze wordt online gegeven of in een live groepssessie.

147,-

doula VIP

Het Doula VIP traject is een alles in 1 pakket. Zo gaan we uitgebreid 1 op 1 aan de slag met een optimale voorbereiding. Ook ben ik vanaf de 38e zwangerschapsweek 24/7 beschikbaar en zal ik ook continu aanwezig zijn bij de hele bevalling.

1477,-

doula DIY

Het Doula DIY pakket is ideaal wanneer je geen behoefte hebt aan mijn ondersteuning tijdens de bevalling zelf, maar wel graag extra support wil tijdens de zwangerschap. Daarin gaan we samen aan de slag met een optimale voorbereiding.

597,-

Veelgestelde vragen

Waar een verloskundige medisch en fysiek zorgt dat alles goed gaat, richt een doula zich op het mentale deel van een bevalling. Een doula is dus een aanvulling op het geboorteteam.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden een zwangerschapscursus (zoals de doula cursus).
Vraag naar de mogelijkheden.

In het geboorte DNA noteren we al jouw wensen en bijzonderheden rondom de geboorte, die we tijdens de voorbereiding helder maken. Met het geboorte DNA is iedereen volledig op de hoogte en kunnen jouw zorgverleners zo goed mogelijk rekening houden met wat voor jou werkt. 

Het beeld van geboorte voorbereiden en zwangerschapscursus is vaak dat yoga-achtige waarbij de man achter de vrouw moet zitten mee puffen. Dat gaan wij absoluut niet doen! Deze voorbereiding is heel geschikt voor mannen, de uitleg is concreet en je krijgt praktische handvaten.

Heb je nog een andere vraag of wil je meer weten over Majansen neem dan contact met mij op.

telefoon

06-48010613