Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Geboorteplan e-book: In 5 stappen naar meer grip op de bevalling

Geboorteplan e-book: In 5 stappen naar meer grip op de bevalling

Weg met het klassieke bevalplan! Met deze doula-checklist werk je in 5 stappen naar meer grip op de bevalling en krijg je handvaten voor effectieve communicatie met zorgverleners. Niet in een geboorteplan, maar in een geboorteblauwdruk.

Een klassiek geboorteplan is min of meer een lijstje met do’s & don’ts voor zorgverleners tijdens de bevalling. Wat als je daar nou meer uit kan halen?

Wist je dat het voor mensen helemaal niet zo erg is om pijnlijke of ongemakkelijk dingen te voelen, zolang ze zich ondersteund voelen? De meest vervelende gebeurtenissen kunnen dan toch als positief worden ervaren. Dat geldt ook voor bevallingen. Eén van mijn taken in de verloskamer is het bewaken van die ondersteunende sfeer. ‘Holding the space’ wordt het genoemd.

Een geboorteplan is een communicatiemiddel. Wil je een ‘plan’ dat aanvullend op jouw do’s & don’ts de bij jou passende ondersteuning creëert? Ik heb hem hier voor je!

“Het belangrijkste in communicatie is te
horen wat niet gezegd wordt”.

Peter. F. Drucker

Voordat ik geboortecoach (doula) en 1000 dagen coach werd, werkte ik als manager bij een groot bedrijf. Ik merkte al snel dat communicatie een belangrijk, maar ook ingewikkeld ding is als het op samenwerking aan komt. Ik heb me verdiept in effectieve communicatie en ontwikkelde er een eigen visie over. Mijn ervaring is dat als je mensen meeneemt in jouw verhaal, ze jouw ‘waarom’ vertelt, ze snel geneigd zijn met je mee te denken. Samenwerkingen verliepen ineens veel soepeler. Ook in de verloskamer heb ik gemerkt dat het zo werkt.

Toen ik met zwangeren ging werken had ik de wens om mijn support voor iedereen die dat wil beschikbaar te maken. Aangezien doula ondersteuning een investering is die (grotendeels) vanuit je eigen portemonnee gemaakt wordt, is dat niet voor iedereen weggelegd.

Maarrrrr.. ik kreeg steeds vaker van mensen te horen: “Waar was jij toen ik moest bevallen”? en “Hadden we dit maar eerder geweten”. Dus ik dacht: “Tja.. het zou toch fijn zijn om deze kennis op de één of andere manier laagdrempelig de wereld in te brengen”…..

Vandaar dat ik een e-book heb gemaakt! Waarin ik communicatie skills én kennis over mindset met je deel. Eigenlijk wat ik als doula ook doe, maar dan samengevat in een stappenplan.

Tadaaaaa!

Een gevoel, daar begint het. Je voelt dat je graag in bad wil bevallen,.. of juist niet. Je voelt dat je thuis of in het ziekenhuis jullie kindje wil verwelkomen. Dat telt het voor alles wat jij in je geboorteplan zet. Jij voelt en weet wat beste is. Dat past bij jou en dat is waarom het werkt.

In dit E-book werk je in vijf stappen toe naar wat ik een geboorteblauwdruk noem: Je krijgt handvaten voor een effectieve mindset tijdens de bevalling, het helpt je het onverwachte voor te bereiden (ja, dat kan!), alvast het in gesprek te gaan met je zorgverlener tijdens de zwangerschap én een plan te hebben die toepasbaar is in elke beval-situatie.

Wil je de Doula checklist ontvangen? Vul dan hieronder je naam en email in en je ontvangt hem in je mail!

Ben je na het lezen van het e-book enthousiast geworden en heb je zin om er nog meer in te duiken? Kijk ook eens naar mijn opties voor een op maat gemaakte (online) cursus en doula voorbereiding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *