Ga naar de inhoud
Home » Blog » Lichtwerker, 5 soorten of rollen

Lichtwerker, 5 soorten of rollen

Wat is een lichtwerker en welke soort ben, of eigenlijk welke rol heb jij op dit moment?

First things first! Wat is een lichtwerker precies?

Er gaan verschillende concepten van het fenomeen lichtwerker rond. Voor deze post gaan we ervan uit dat lichtwerkers mensen zijn die bewust of onbewust met de energie werken van één of meerdere schakelingen van het licht, dus op de as van het puurste witte licht naar het zwartste donker wordt er gewerkt met verschillende punten op die as. Er is dus geen goed of fout in het licht of het donker. Het donker is niet slecht. Het licht niet een alles vervullende belofte waar je naar toe werkt (als in verlichting) of iets waar je eindeloos op moet helen. Het is niet ‘all love and light’ het gaat om de verschillende aspecten van licht en schaduwwerk en in deze blog leg ik voor je uit hoe ik dat zie gebeuren hier op aarde.

Lichtwerker 1: de verANKeraar

De verANKeraar is de hemelbelichamer. Een kanaal, een ANKH van de kosmos die kosmische energieën in de aarde verankert voor de eeuwige evolutie van de aarde, het bewustzijn en henzelf (de verankeraars). De energieën worden in het energetisch grid van de aarde verankert doordat de kosmische energie tot hen komt, door hen heen stroomt en belichaamd wordt. Dit kunnen mensen zijn die dit wel of niet door hebben, want de manier waarop het belichaamd wordt is door het LEVEN. De emoties, de gebeurtenissen, de relaties en verbindingen. Deze mensen brengen vanuit de kosmos energieën in het grid, waar vervolgens de gridwerkers mee aan de slag gaan.

Lichtwerker 2: de gridwerker

Gridwerkers voelen vaak een roep of magnetische pull naar bepaalde plekken op aarde. Glastonbury bijvoorbeeld waar de hartchakra van de aarde zich bevindt. Daar aangekomen voelen ze dat het nodig is om een sjamanistische of spirituele reis te ondergaan. Ze hebben/voelen opdrachten, al worden dingen pas duidelijk op het moment dat ze op plek van bestemming zijn, voelen dan meer een soort missie om te reizen en dingen te doen op die plekken en daarmee veranderen ze het energetische aarde grid, wat op zijn beurt weer de al het leven raakt. Het zijn vaak magische reizen die ze maken en daar hebben ze magische verhalen met magische lessen die ze op hun beurt weer doorgeven. Voorbeelden van gridwerkers: de Nederlandse Esther Vader van Academy for life of internationale Matias de Stefano.

Lichtwerker 3: de schaduwwerker

Ah, de schaduwwerkers. De dappere deep divers in hun eigen schaduw. De opruimers (want ja, als er zoveel nieuwe kosmische energie en grid veranderingen zijn, wat gebeurt er dan met de energie die afvallig is?). Deze mensen durven de wereld als spiegel van hun onderbewuste te zien en maken dikwijls een reis naar die onderwereld. Ze maken het ongeziene, gezien.. duiken in de diepste gedrochten en emoties van hun wezen om die licht te maken. Te matchen bij het ge-update grid. Schaduw werk is hard werk met als valkuil dat je erin kunt blijven hangen. In het cirkeltje van altijd maar helen en naar verlichting werken en nooit genoeg zijn. Dat is waarom de soorten lichtwerkers eigenlijke meer een rol zijn, want je kunt er ook mee stoppen.

4: De mystic sage

Deze mystieke wijsgeren hebben hun eigen grid in de aarde neergelegd. Een eigen matrix sort of speak, die in alles ook een heiligdom is. Ze hebben vaak een overkoepelend zicht op de ontwikkeling van de mensheid of de aarde en leven in hun wereld een moeiteloos, warm en overvloedig leven. Ze zijn niet wars van negativiteit of diepe emotionele ervaringen maar hebben zich wel los gemaakt van de drama of it all. Mystic Sages zijn verspreid over de hele wereld en hebben op die manier allemaal een standvastige lichtdoos in het aarde grid die tot diep in de kern van moeder aarde rijkt. Deze lichtzuilen komen allemaal samen in het hart van moeder aarde, in de AL MOEDER, de wijze moeder en zijn op die manier allemaal verbonden. Ze houden met elkaar de frequentie als het ware vast tot er van binnenuit een upgrade komt.

5: De hoeders van de aarde

De hoeders van de aarde zijn de beschermers van deze tijd. De strijdlustige vechters en dappere ridders. Ze beschermen grenzen door zaken op tafel te leggen en de wereld te laten zien: hey, dit is niet oke. Het kan ook anders. Sure hebben we dit jaaaren en jaaren zo gedaan, maar nu hoeft het niet meer. De lijn, de grens hoort nu anders getrokken te worden. Het zijn de scheen schoppers en hebben in de maatschappij vaak een ondankbare taak, maar wanneer deze lichtwerkers onder de knie krijgen dat ze effectiever kunnen zijn als ze niet alleen maar schenen schoppen en juist ook mensen mee kunnen krijgen in alignment, dan zijn dit de polariteit flippers die soms zomaar ineens voor grote veranderingen kunnen zogen. Koester ze  😉

‘In the end, we’re all walking each other home’

Ram Dass

Spirituele ontwikkeling van lichtwerkers

Ervan uitgaande dat de planeet aarde een bewust wezen is die een evolutionaire ontwikkeling doormaakt, kun je je afvragen of wij als ziel hier zijn gekomen om moeder aarde daarin te ondersteunen of het misschien andersom het verhaal is. Dat onze nieuwe tijds zielen worden ondersteund door het proces waar Gaia zich in bevindt in onze evolutionaire ontwikkeling. Het is een beetje het kip en het ei verhaal. Misschien mag het ook gewoon overstijgend benaderd worden. Zij en wij passen gewoon precies. We zijn hier op dit moment in de tijd geïncarneerd om te ont-wikkelen wat we mogen ontwikkelen. Om ons te ont-doen van bepaalde zaken en te verrijken met anderen dingen. Het hoeft ook niet allemaal uitgelegd te worden. Deze 5 rollen passeren door ons heen vanuit de geleiding van ons hoger zelf.

Zelf voel ik me vooral een verANKeraar. Regelmatig stromen er nieuwe kosmische energieën door me heen die zich op een later moment in mijn leven door me heen manifesteren. In een ander moment voel ik dat ik naar plekken moet reizen (wel eens in Sukhothai Thailand geweest oh my?). Dan weer is er schaduw werk op om te pakken of mag ik mijn heiligdom verstevigen. Ik ben dan ook een manifesting generator in de Human Design, dus dit gaat bij mij allemaal tegelijk.

Wellicht ziet het er bij jou wat anders uit. Types 1 en 2 weten heel vaak precies wat ze te doen hebben, maar zijn daar ook vaak gekomen door te hoeden, hun heiligdom te creëren en hun innerlijke schaduwwerk te doen. Het gaat in fractals. Als het ene klaar is, ontstaat precies daaruit het volgende. Het houdt niet op, omdat dit HET HEILIGE CREATIE proces is. We creëren en creëren en creëren. Wat wel ophoudt is de (belemmerende) overtuiging in ons dat het niet op houdt en dan met name dat het erg is dat het niet op houdt.

Dan komen we toch weer uit op het bewustzijnsproces. Die as van donker naar licht. Licht maken wat er in ons onderbewustzijn naar boven wil komen. Dat is zowel een individueel proces als een collectief (en dus moeder aarde) proces. Er worden steeds meer spirituele waarheden ter licht gebracht in wetenschappelijke richtingen als geboortepsychologie, epigenetica en kwantum mechanica. We zijn dus allemaal lichtwerkers, bewust of onbewust!

Meer van dit soort content?

Volg Marleen op instagram

Schrijf je in voor de e-book reeks: de ontwaking kronieken

Beluister Marleen’s podcast: Geloof niks!

Over Marleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *