Ga naar de inhoud

Over Marleen

Leuk dat je hier bent. Ik ben Marleen Annet Jansen, dus M.A. Jansen en ik ben zelfstandig doula en 1000-dagen-coach. In mijn praktijk, Ma Jansen – Birth & Beyond, coach ik ouders, kindjes, volwassenen en professionals bij geboorte en alles wat daarmee te maken heeft.

Hoe ben ik begonnen

Mijn reis als doula begon een paar jaar geleden. Ik had een goeie baan als coachend leidinggevende en manager. Hoewel ik dat werk zeven jaar met plezier deed, vroeg ik me soms af of ik wel op de juiste plek zat. Tot ik ziek thuis kwam te zitten…

Doula Marleen Jansen 1000 dagen coach
Majansen - Marleen Jansen readings, healings en energetisch werk

Trauma's

Ondanks de rust die ik had genomen werden de klachten erger en op een gegeven moment kreeg ik onverklaarbare (paniek) aanvallen.

Tijdens die aanvallen kwamen er allerlei beelden in me omhoog die ik niet helemaal kon plaatsen. Later bleek dat ik last had van een vorm van Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) en in mijn geval had ik geen actieve herinnering aan de trauma’s.

Mijn brein had mij in het verleden beschermd en de herinneringen in het onderbewuste gestopt. Nu op mijn vierendertigste kwamen ze naar boven. De aanvallen die ik had bleken herbelevingen van de traumatische gebeurtenissen.

Met de juiste hulp

Met de juiste hulpverlener ben ik toen mijn trauma’s ingedoken. Ik kwam eerst uit bij mijn puberjaren en al snel ging het verder terug naar mijn vroege jeugd, geboorte en zelfs baarmoeder periode.  Ik heb drie jaar gewerkt aan het verwerken van die trauma’s. Ik herbeleefde o.a. dat mijn tweelinghelft ons in de baarmoeder heeft verlaten.  En mijn eigen geboorte, die was heftig: De ingeleide weeën kwamen snel achter elkaar waardoor ik als baby niet genoeg tijd kreeg om bij te komen. Ik kwam daardoor in nood en toen hebben ze mij letterlijk uit de buik gedrukt.
boek 1000 dagen coach Marleen Jansen

Mijn passie gevonden

Ik kwam ook positieve dingen tegen. Bijvoorbeeld mijn liefde voor geboortes, die ik al voelde toen mijn kleine broertje werd geboren. Ik was vol van verwondering en in de loop van de tijd was ik dat kwijt geraakt.

Zodoende heb ik aan den lijve ondervonden dat hele vroege jeugd gebeurtenissen (in de eerste 1000 dagen) mijn leven nog regelmatig beinvloeden. Zowel positief als negatief. Ik vond dit zo onmeunig interessant en had er alle baat bij kennis te verzamelen over die vroege leven periode, want het hielp me mijn gevoelens te begrijpen. Het verbinden van die puntjes droeg enorm bij aan het verwerken van mijn trauma’s. Ik heb dus voor mijn eigen proces uitgebreid research gedaan naar ‘hoe het werkt’ en me daarna om laten scholen tot doula en 1000-dagen-coach zodat ik er mijn werk van kon maken.

Ik vind het geweldig om mijn kennis en ervaring te delen én om dat te combineren met mijn passie voor geboorte en coaching. Ik ben dan ook dolgelukkig met mijn praktijk in Enschede, waar ik helemaal op mijn plek zit. Hoe mooi is het als je met mensen mag verbinden en even mee mag reizen in bijzondere periodes in hun leven! In intieme, soms ook hele moeilijke momenten, in transformaties en in blijdschap. Dat doe ik zonder oordeel, met heel veel respect, waardering en af en toe een flinke lading humor.

Wil je graag meer weten over mij?