Ga naar de inhoud
Home » Blog » Van 3D naar 5D(imensionaal)

Van 3D naar 5D(imensionaal)

Spirituele ontwikkeling van 3D naar 5D

Wat betekent van 3D naar 5D? Als je al een tijdje meegaat in de spirituele community dan weet je of veel over het ascentie fenomeen ‘van 3D naar 5D’, of je hebt er wel eens van gehoord. Ook als dit een nieuwe term voor je is wil je misschien de kijk die ik bied op dit ascentie onderdeel weten.

De D staat voor dimensie. Zoals ik het in de energie zie zijn we als collectief niet onderweg naar een nieuwe dimensie (waar alles alleen maar liefde en licht en mooiigheid is), maar bezig met de integratie van een nieuwe dimensie in ons al bestaande multidimensionale bewustzijn. Dat ziet er als volgt uit:

We maken als het ware de bandbreedte breder

Er is geen sprake van dit of dat, zwart OF wit, 3D of 5D. Er is sprake van én én. Dat dingen naast elkaar kunnen bestaan. Elkaar zelfs aanvullen en versterken. Een integratie van een nieuwe dimensie. Een nieuw perspectief wordt toegevoegd aan ons al multidimensionale bewustzijn en heeft een nieuwe optelsom: 1D + 2D + 3D + 4D + 5D = een nieuw bewustzijn.

Moeder aarde als bewust wezen

In dit voorbeeld gaan we er van uit dat de aarde een bewustzijn heeft. Ze is immers een ‘celestial body’. Die engelse benaming geeft aan dat er sprake van een lichaam is. En in dit geval zijn wij onderdeel van dat lichaam, zoals de bloedcellen of de neuronen in ons eigen lijf. We werken allemaal samen in de energie (bewust of onbewust) voor het voortbewegen en de ontwikkeling van het moeder lichaam.

Oei! Ik groei

Zoals wij als mens ons ontwikkelen in verschillende stadia; van baby tot dreumes, kind, puber, volwassene en senior, zo ontwikkelt de aarde (ons moeder lichaam) zich ook. De stadia die zij doorloopt bestaan uit de verschillende dimensies. Op het moment dat een kind iets nieuws leert en onder de knie heeft dan integreert hij dat in zijn systeem en voegt hij dat toe aan zijn bewustzijn. Op precies dezelfde manier doet onze geliefde planeet dat ook.

De 5e dimensie is als volgt aan de beurt.

Uitleg van de dimensies 1 tm 5

‘In principe zijn dimensies verschillende perspectieven van dezelfde waarheid ‘
-Matias de Stefano

Hoe zit dat dan met die dimensies? In het kort: we kunnen bewustzijn onderverdelen in verschillende plateau’s of levels. Om het makkelijk uit te leggen zou je ze kunnen zien als geometrische vormen. De eerste dimensie (zoals een atoomkern – een bolletje) is waar het allemaal begon. In het begin was er alleen een leegte, een 1, een eenheid, een kern én een bewustzijn. Dat zich bewust werd van het feit dat zij/hij/hen wel kon zien, maar niet kon ervaren. Waaruit de vraag herrees: wie kan ik zijn?

Polariteit als kracht (2D)

En zo werd de tweede dimensie geboren. Een tegenpool, een dualiteit, een projectie van het zelf waarbij het zichzelf kon zien vanuit een ander perspectief. Een punt rechtstreeks tegenover de kern. Dit fenomeen zien we overal terug: quantum fysica, yin  – vrouwelijk – mannelijk in mensen, dieren en zelfs bloemen. De beweging van de ene pool naar de andere  of om elkaar heen geeft enorm veel energie en dat kunnen we als kracht gebruiken. Kijk maar eens naar ons conceptie proces. Hoe wonderlijk. Wat wel een beetje een mindfuck in de categorie inception; is dat het concept goed en slecht ook dualistisch is, terwijl dualisme niet perse goed of slecht is, maar wel heel functioneel.

De derde dimensie (3D)

Vanuit de tweede dimensie ontstond er een midden- het neutrale – het derde deel, een soort echo – waardoor meer beweegt en er wrijving begint te ontstaan waardoor er iets nieuws ontstaat: Vorm. Materie. Er waren ineens drie onderdelen die een vorm maakten. In dit geval een driehoek. Een patroon, ook wel heilige geometrie. Als je de twee polariteiten in de tweede dimensie wil verbinden heb je een derde onderdeel nodig die je weer heel maakt: dat doet de vorm die de drie-eenheid maakt. Dit is waar de matrix ontstaat. Spirit – soul – body

Pillars of creation (4D)

De dimensies zijn niet lineair of lineair ontstaan, maar hebben elkaar allemaal nodig om te bestaan. De vierde dimensie moest er zijn om de derde als het ware vast te houden. Omdat er geen perfecte balans kan zijn in een 3 vorm, was er een vierde nodig. Deze dimensie heeft daarom de eigenschap: evolutie. In andere woorden ook wel ‘tijd’. De tijd maakt het weer rond. Want van vier punten in een vierkant kun je ook een cirkel maken. De eigenschap evolutie als dimensie heeft daarom 4 pijlers:  De vier pijlers zijn experimenteren (1D) – expressie (2D) – integratie (3D) – transendentie / loslaten (4D)

Eindelijk.. van 3D naar 5D

Die vier punten bieden een nieuw perspectief: een midden punt van waaruit je terug kunt kijken naar de kern. Het bewustzijn kan zichzelf nu zien vanuit de bigger picture. Het ziet dat het de dimensies is doorgegaan van 1 tm 4. Het kan zien waarom dat nodig was en wat er ontwikkeld, ervaren of geleerd is. Vanuit dat begrip wordt onvoorwaardelijke liefde en oordeelloosheid geboren. De wijsheid dat wijzelf en ook anderen een zelfde soort proces doorlopen met een reden.

En dit is waar ons lieve moederlichaam, de aarde, op 23 september 2023, net haar voet over de drempel heeft gezet. Betekent het dan dat we als collectief altijd alleen maar in de bloemetjes en bijtjes wereld leven? Nee, natuurlijk blijven we creëren en de dimensies doorlopen, alleen vanaf nu is de energie van de helikopter view met daarin eigenschappen als begrip, respect, stressvrij en liefde vrijer aanwezig (toegankelijker) om die paden op een andere manier, moeitelozer zou je kunnen zeggen, te bewandelen.

Spirituele ontwikkeling van 3D naar 5D

Meer van dit soort content?

Volg Marleen op instagram

Schrijf je in voor de e-book reeks: de ontwaking kronieken

Beluister Marleen’s podcast: Geloof niks! 

Over Marleen

Vond je deze blog leuk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Een platform waarin we kunnen connecten, je als abonnee exclusieve content ontvangt zoals geleide meditaties of voorproefjes van mijn boek én je op de hoogte gehouden wordt over de nieuwste evenementen en (online) workshops.

Blijf op de hoogte

Check na het inschrijven even je junkmail als je binnen 5 minuten geen bevestigingsmail hebt gekregen. Je kunt je na aanmelding op elk moment uitschrijven via de ‘unsubscribe’ link onderaan de mails.

Gratis geleide meditatie: Boodschap van je onderbewustzijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *